Kaneel Nootmuskaat Amandelpannekoeken (mijn favoriet!)

Fase 1 geschikt voor het Lyme Inflammation Diet
Kaneel/Nootmuskaat Amandelpannenkoekjes

(dairy free, gluten free, and “Grok” approved)

Ingredienten

( Let op hier gebruik ik de Engelse/ Amerikaanse maten; de cups en de lepeltjes)

1 1/2 cup Amandelmeel ( 180 gram)
3 eieren
2 ounces of Kokosmelk, full fat ( 60 mililiter)
1/2 tsp Baking soda
1/4 tsp Himalayan zout
1/2 tsp Kaneel
1/4 tsp Nootmuskaat
1 tsp Vanilla extract
2 tbsp Honing
(your choice of fruit – add roughly 1/2 cup) eventueel zelf een halve cup fruit toevoegen

150527_181123_COLLAGE-1

Mix de natte en droge ingredienten apart vanelkaar in een kom, doe daarna de natte ingredienten bij je droge en roer alles goed door.

Je hebt nu een dikke substantie, doe een beetje kokosolie in de pan en schep ongeveer een soeplepel van de mix erin.

Zet het gas op middelmatig vuur ( niet te hoog) en doe de deksel op de pan.

Kijk voorzichtig (na een paar minuutjes) met een grote ronde spatel onder de pannekoek en draai deze als het mooi aangebakken is in een snelle beweging om. Pas op want ze vallen makkelijk uitelkaar, deksel op de pan en weer wachten.

Deze pannekoeken vergen iets meer geduld dan de gewone hollandse pannekoek.

Maar ze zijn heerlijk, gezond en vullen goed!

Hoe kleiner de pannekoek hoe beter ze bakken.
(Het schijnt dat dit beslag in het wafelijzer kan we hebben er zelf geen maar anders zou ik het zeker proberen)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s