Op bezoek bij…Opgeweckt Noord de 1e verpakkingsvrije winkel in Groningen

LET OP

Opgeweckt noord heeft helaas dit jaar haar deuren moeten sluiten.

De 1e verpakkingsvrije winkel van Nederland is in Groningen.

20150531_154002_HDR~2

Vandaag ( 31-05-2015) eindelijk naar “Opgeweckt”in de stad (Groningen) kunnen gaan. Gisteren ging het nog niet, maar gelukkig zijn ze zelfs op zondag geopend dus gezellig met ons drietjes (ik liet mij lekker rijden) richting stad.

Opgeweckt is de eerst verpakkingsvrije winkel in Nederland en ik weet nog dat ik een keer een Crowdfundingsberichtje voorbij zag komen op het internet en dacht hey die moet er komen! Deze winkel is dan ook tot stand gekomen voornamelijk via Crowdfunding. Op 1 mei hebben ze hier in Groningen hun deuren geopend en sindsdien wilde ik al graag eens even een kijkje en natuurlijk lekkere dingen mee nemen.

De winkel is verpakkingsvrij en de producten regionaal en biologisch.

Verpakkingsvrije winkel dus zelf een fles/pot of bakje meenemen voor de producten die je wilt kopen. Ook verkopen ze flesjes en potten in de winkel (mocht je ze zelf niet hebben of voor het geval je toch iets meer wilt kopen dan je van plan was), deze zijn eenmalig aan te schaffen en als je weer komt neem je ze weer mee om ze opnieuw te vullen. Je kunt helemaal zelf de hoeveelheden bepalen van de producten die je koopt en dat is handig; zo koop alleen wat je nodig hebt.

20150531_151605~220150531_145845~2

Het Opgeweckt assortiment bestaat uit zuivel, fruit, groenten, brood, pasta, zaden, pitten, granen, olijfolie, koffie en nog veel meer… De koffiebonen kun je ter plekke zelf malen voor je eigen lekkere verse kop koffie thuis en ook staat er een pindakaasmachine. Nou- zo puur heb je je PINDAkaas nog nooit geproefd! (alleen pinda’s dus zonder toevoegingen)

20150531_150825~220150531_145205~2

20150531_150355~2

opgeweckt.2~2

20150531_151716~2

Sinds kort geven ze ook workshops in juni staan bijvoorbeeld ingepland:

Donderdag 4 juni Opgeweckt Wecken = volgeboekt
Zondag 7 juni Smoothies maken
Donderdag 11 juni Gezond ontbijt en lunch
Zondag 14 juni Sport en voeding
Donderdag 18 juni Afvallen zonder dieet
Zondag 21 juni ?? Gastspreker | gaan we nog invullen
Donderdag 26 juni Smoothies maken
Zondag 28 juni Gezond ontbijt en lunch

En elke zes weken hebben ze ook een gastspreker waardoor je alles te weten kan komen over;

  •  de kracht van ademhaling
  • yoga
  • vegetarisch en/of veganistisch koken
  • Wat doet een imker nu precies
  • gelukkig Denken
  • Kookworkshop met oergranen

Behalve de boodschappen, workshops volgen, geïnspireerd en heel veel wijzer worden op een van hun sprekersavonden, kun je er ook (net)werken EN blijmoedige ontbijtjes en lunches eten in hun restaurantgedeelte. OF je neemt een kopje koffie, thee of smoothie met iets lekkers erbij om vervolgens lekker je potjes te gaan vullen in de winkel, tja of andersom dat kan natuurlijk ook…,bij Opgeweckt.

20150531_151659~2~2~2

opgeweckt.1~2

Ik werd in ieder geval heel blij toen ik opgeweckt binnenstapte van de fijne sfeer en de presentatie van al die lekkere en eerlijke producten. Alleen al het zien en ruiken, de producten die je eigenhandig kan malen, gieten en gewoon zelf in je meegenomen pot of fles doen is een beleving op zich.

Het enige dat Opgeweckt eigenlijk nog wel wat kon gebruiken was wat leuks buiten voor de winkel. Een mooi GROOT ouderwets krijtbord bijvoorbeeld en/of wat andere ouderwetse accessoires, wat leuke balkonbakken of een opstaande houten pallet met verschillend kruiden tegen de pui..(ivm met de ruimte) Maar misschien is dat allemaal nog “Work in progress” een maand na hun opening want ze hebben het vanaf dag 1 volgens mij alleen nog maar gigantisch druk gehad! Zelfs op de zondagmiddag dat wij er waren liepen er zo’n 25 mensen in de winkel. En ze zijn lekker bezig met steeds weer nieuwe blijmoedigheden zoals receptekaartjes en nu alweer een picknickmand die ze voor je maken zodat je heerlijk in het nabijgelegen Noorderplantsoen kunt gaan picknicken. Nog maar een maandje open, wat zouden we nog meer van Opgeweckt kunnen verwachten? Ik ben in ieder geval benieuwd!

Adres Opgeweckt Noord

Astraat 16
9718 CR Groningen

www.opgewecktnoord.nl

Facebook pagina:  Opgeweckt Noord

Dankjewel Opgeweckt Noord, veel succes met jullie geweldige concept en tot de volgende keer!

Groningse moster, Walnoten, Koffie Blue Mountain Medium Roast, Pindakaas, Kurkuma en Katoenen Broodzak.
En we kwamen thuis met Groningse moster, Walnoten, Koffie Blue Mountain Medium Roast, Pindakaas, Kurkuma en Katoenen Broodzak.
Advertenties

2 gedachten over “Op bezoek bij…Opgeweckt Noord de 1e verpakkingsvrije winkel in Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s