3x Havermout

havermout

7 goede redenen om havermout te eten

Havermout Pannenkoeken

Heerlijk als snel goedgevuld en warm ontbijtje of lunch.

Lekker gezond, vult goed, makkelijk, simpel en snel klaar. (Onze dochter smult ervan!)

oatmealpanceskes

Je hebt nodig voor 2 pannenkoeken:

  • 70 gr havermout ( fijn malen in de hakmolen)
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 2 el honing
  • iets aanlengen met scheutje melk

Alles door elkaar roeren en vervolgens op halfhoog vuur met stukje gesmolten kokosolie 2x een lekkere havermoutpannenkoek bakken.

( let op, het is een iets dikker beslag en dus ook een dikkere pannenkoek dan de hollandse pannenkoek die je misschien gewend bent)

Eet smakelijk!!

Granola bars

De allerlekkerste van de hele wereld

22105_953602621351436_1327004676163395904_n

  • 1 cup Zakje walnoten (fijngehakt),
  • 1/2 cup honing,
  • 1-1/2 tsp teaspoon Vanille extract
  • 1 cup chocolade Rijstpops,
  • 1-1/2 cup Havermout,
  • 1/2 cup Amandelmeel 
  • 2/3 cup geraspte Kokos,
  • 1/4 cup gebroken Lijnzaad (optioneel)
  • 1/4 cup Chocoladestukjes(optioneel)
  • 1 tbsp ( tablespoon) Chia zaad,(optioneel)
  • 1/4 tsp (teaspoon) zout 
  • 2 tbsp (tablespoons) suiker
  • 2 tbsp (tablespoons) roomboter

Zet de oven op 180 graden, doe een stuk bakpapier op een bakplaat en leg hierop de gehakte Walnoten de Havermout en het Amandelmeel.

Laat het 7 minuten roosteren.

Doe de kokos erbij, roer het even door vervolgens zet je de bakplaat weer in de oven voor ong 6 tot 8 min. ( houd de oven even in de gaten en schep tussendoor even om de kokos wordt goudbruin maar mag niet verbranden)

In de tussentijd verwarm je in een steelpannetje de boter/honing/vanille/zout en suiker en roer je totdat de suiker is opgelost.

Zodra beiden, oven en steelpannetje, klaar zijn doe je alles in een grote kom met de rijstpops erbij en schep je alles doorelkaar.

In een lage vierkante bakvorm leg je een stuk bakpapier.

Het mengsel doe je vervolgens in de bakvorm, zorg dat je het wat verdeeld,  druk iets aan maar niet te hard.

Zet 20 min in de oven op 150 graden.

Laat volledig afkoelen ong 1 tot 1,5 uur ( en dit is het punt waarop ik begin af te snoepen)

Maar je kan het gerust (evt los afgedekt) de nacht laten afkoelen.

Als het is afgekoeld kun je alles in blokjes snijden (zagen)

Vervolgens kun je ze tot ongeveer een week bewaren in een grote vershouddoos.( dat is mij nog nooit gelukt) Niet teveel op elkaar stapelen omdat ze dan evt aan elkaar kunnen plakken.

(Mocht je echt suikervrij willen dan zou je dit met dadels kunnen proberen. Zonder suiker werkt niet ivm het dan niet als een “bar/reep” aanelkaar blijft plakken)

Een kleine waarschuwing…ze zijn echt TE lekker…

11159503_953602644684767_8804082391795145298_n

Advertenties

Een gedachte over “3x Havermout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s