Food& festivals Juni/Juli

11406934_482236295262201_5191811612597827672_n

Juni

Emmen Barrel food truck fest 27 t/m 28 juni

barrel-food-truck-fest-afbeelding

Barrel food truck fest ( vol 1) Meer info op: http://www.barrelfoodtruckfest.nl/

Outdoor & Cooking Adventure Aadorp 27 juni

Het Outdoor & Cooking Adventure heeft verschillende standhouders die allemaal iets te maken hebben met het buitenleven en buitenkoken. Denk aan Dutch ovens, rookovens, BBQ en grill, tonnetjes, vlees, vis en lekkernijen op vuur gemaakt. Ook zijn er buitenactiviteiten en demonstraties, zoals de Boretti kookshow, wijnproeverijen en lekkere Italiaanse producten en natuurlijk hebben we ook aan de kinderen gedacht met een kids hoek!

http://www.outdoorcookingadventure.nl/

Leeuwarden Rrrollend 19 t/m 21 juni

rrrollend

Van 19 tot en met 21juni verandert het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, de smaakhoofdstad van 2015, in een gigantisch foodfestivalterrein. Na het succes van Rrrollend Leiden verplaatsen de foodtrucks zich dit jaar ook naar Rotterdam, Dordrecht, Zwolle, Nijmegen, Katwijk, Leeuwarden, Groningen en Den Haag. In juni ga je drie dagen lang genieten van Ljouwertse gezelligheid! Meer info http://friesland.nl/evenement/rrrollend/

Groningen Rrrollend 26 t/m 28 juni

http://www.rrrollend.nl/groningen/

Groningen  Lepeltje lepeltje 19 t/m zondag 21 juni

lepeltje

Het Ebbingekwartier zal het toneel zijn van hét culturele festival voor jong en oud, waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. En het beste nieuws? De toegang is gratis!

Eten
Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Hier vind je geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens vanuit het gehele land, aangevuld met lokale Groningse smaakmakers.

Cultuur
Geniet van toffe live bands en dj’s terwijl je lekker op het grootse terras zit met een heerlijk speciaalbiertje of wijntje in de hand. Voor kinderen is er zelfs een speciaal kinderprogramma waarbij voldoende te beleven valt.

Markt
De markt is een plek waar je spullen kan kopen waar je blij van wordt, omdat ze duurzaam, lokaal of gewoon leuk zijn! Je vindt er alles op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd.

Info & locatie
Lepeltje Lepeltje is van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni elke dag geopend vanaf 12 uur tot diep in de avond. Lepeltje Lepeltje bevindt zich op het Ebbingekwartier (Ciboga-terrein) aan het Boterdiep in Groningen. Bekijk het volledige programma op www.lepeltje-lepeltje.com.

Kidspiration Festival op 21 juni 2015

kidspiration

Ook dit jaar vindt er weer een heus Kidspiration festival plaats midden in het Pioenpark in de Oosterparkwijk in Groningen! Kom genieten van de heerlijke bio pannenkoeken, je vergapen in de theater tent, laat je gaan in de bewegingstent en maak de mooiste kunst in ons atelier!! Op het open podium kan je de hele dag gratis genieten van muziek dans en theater! Nodig je leukste vrienden met kinderen tussen de 0 en 12 jaar nu al vast uit! Dit mag je niet missen:)

Meer info: http://www.kidspirationfestival.nl/

Gaaf groen Beurs Den Haag 20 t/m 21 juni

web200_hortus_uithof_2015pdf

Gaaf Groen Beurs in de Uithof van Den Haag met een uitgebreid inhoudelijk programma, leuke activiteiten voor kinderen en geweldige standhouders. Natuurlijk ook weer volop biologische planten en een zadenruilbeurs plus diverse workshops & demonstraties.

http://www.gaafgroen.nl/

Amsterdam RAW food festival 14 juni

Raw-Food-Festival-2015-Amsterdam
Voor wie nog niet helemaal overtuigd is van het fenomeen ‘raw food’ zou dit de uitgelezen kans kunnen zijn om er kennis mee te maken.
14 juni Boerderij Langerlust, Amsterdam
www.rawfoodfestival.nl

Damn food waste! Rotterdam 14 juni

foodwaste

Op 14 juni 2015 strijken we neer in hartje Rotterdam op Plein 1940 en serveren we een megalunch van voedsel dat anders zou zijn weggegooid.

Met het evenement vragen we aandacht voor het feit dat ruim 1/3 van al ons voedsel in de vuilnisbak verdwijnt. Zonde! Want voor het produceren, transporteren en verpakken van al dat voedsel wordt ook enorm veel energie verbruikt. Bovendien zijn er nog steeds ruim 800 miljoen mensen op de wereld die met honger te maken hebben.

Tijdens het evenement kun je langskomen voor een gratis lunch, rondstruinen over de markt waar verschillende Rotterdamse initiatieven zich zullen presenteren en kun je zelfs actief meedoen aan een Damn Food Waste cook-off!

http://damnfoodwaste.com/?page_id=1980

Rock n roll Franeker 12 juni

rocknrollfraneker

Met een groot aantal USA-cars, een Rock ’n Billy-straatkapper en vooral veel spetterende liveoptredens van nationale en internationale artiesten kriskras door de stad, is dit een festival dat je niet mag missen!

http://www.rocknrollfraneker.nl/

Juli

Vlieland Beachfestival Vlieland Groet 10 juli t/m 11 juli

vlielandgroet

Vlieland Groet is een 2-daags strandfestival dat jaarlijks begin juli op het Noordzeestrand van Vlieland wordt georganiseerd. Vlieland Groet is een mix van sport, kinderprogramma’s, culinaire verwennerij en natuurlijk de beste muziek. Het festival is opgezet voor een zo breed mogelijk publiek en trekt momenteel ruim 2.000 bezoekers per dag. Dit zijn voornamelijk jong volwassenen in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar, gezinnen uit de noordelijke provincies, Eilanders en oud-Vlielanders.

Met je voeten in het zand als ondertussen de zon langzaam verdwijnt in de Noordzee, luisterend naar geweldige bands! Nederlandse artiesten, topcabaretiers en een verrassende show. Dat is de sfeer van Vlieland Groet. De bijzondere plek en de relaxte sfeer van het festival zijn met recht uniek te noemen.

meer info: http://www.vlielandgroet.nl/

(En er komt nog meer bij! Zodra ik meer weet vul ik deze lijst weer verder aan)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s