Soepie! Heerlijke zomerse Andijvie kikkererwten soep

Zomervariant met verse Andijvie ( in de winter kun je deze soep maken met boerenkool) voor ong 6 personen

Snel, Makkelijk vult goed en supergezond!

  • 1 medium ui, gesneden (1 cup)
  • 2 knoflook tenen, gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 (tsp) teaspoon zout
  • 1/8 teaspoon zwarte peper
  • 2 (tblsp) tablespoons  extra-virgin olijf olie
  • 1 grote aardappel (3/4 lb), geschild en in stukjes
  • 250 gesneden andijvie
  • 3 1/2 cups kippenboullion (28 fl oz)
  • 2 cups water
  • 2 cups gedroogde kikkererwten vervolgens 1 overdag geweekt en 1,5 uur rustig koken (of je koopt ze kant en klaar in blik)
  • 200 gram chorizo in kleine blokjes ( optioneel)

(Eventueel kun je er nog een heerlijk oven stokbroodje bij eten die je van tevoren besprenkeld hebt met wat olijfolie)

20150610_182720~2

Kook ui, knoflook, laurierblaadje, zout en peper in olijf olie in een grote pan op laag vuur regelmatig roeren totdat ui en knoflook zacht zijn geworden en iets gaan verkleuren 5 tot 7 min.

Doe aardappel, andijvie, boullion, water erbij en kook totdat de aardappels zacht zijn 15 tot 20 min.

Doe de kikkererwten en chorizo erbij en laat ze warm worden 3 min.

Haal het olijfblaadje eruit en breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Lekker broodje uit de oven erbij en je goed gevulde zomersoepje is klaar

Eet smakelijk!

Dit recept heb ik aangepast en komt van:

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/kale-and-chickpea-soup-230979

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s