Zonnebrandcreme & Hormoonverstoorders Tips…

2391830

Zonnebrandcrèmes met chemische beschermingsfilters

Zomer, heerlijk! Maar dat wordt wel smeren en bij zo’n brandend zonnetje doet je dat meerdere keren per dag. En waar smeer jij je dan mee?

Het is algemeen bekend dat je je huid moet beschermen tegen de schadelijke UV A en B stralen. Maar er zijn stoffen die veel worden gebruikt in zonnebrandcremes die je beter niet op je huid kunt smeren. De meeste kwalijke stoffen zitten in de zogenaamde chemische filters. De stoffen van crèmes met chemische filters worden opgenomen in je lichaam en komen in je bloed terecht.

De belangrijkste: oxybenzone, benzofenon-3, PABA, retinylpalmitaat, methylparabenen, fragance, padimaat en minerale olieën (minerale olieën zijn op basis van parafine of petroleum en zijn afkomstig van de petrochemische industrie).  Over het algemeen verstoren deze stoffen de balans in je kostbare hormoonhuishouding, schijnen ze kankerverwekkend te zijn of kunnen juist een bedrage leveren aan DNA schade. Je kunt ze dus beter vermijden.

gifs

Zonnebrandcrèmes met fysische beschermingsfilters

Fysische filters worden niet opgenomen door de huid, zijn daardoor veilig en bieden een betere bescherming. Ze bevatten zink oxide en/of titanium dioxide. Ze worden ook wel ‘zonnebrand op mineralen basis’ genoemd. (Deze zijn niet afkomstig van de petrochemische industrie).  Ze blijven óp de huid liggen waardoor de UV-stralen worden gereflecteerd. Het nadeel is dat het een wat witte waas op de huid achterlaat.  Laten ze geen witte waas achter dan zitten er kleine (nano) deeltjes in die in de bloedbaan terecht kunnen komen. De risico’s hiervan zijn nog onbekend maar er is mogelijk een link met kanker. Nano-deeltjes wil je dus ook niet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zonnebrandcreme tip Lovea

Zonnebrandcrème met minerale UV bescherming op basis van titanium dioxide. Huidvriendelijke, waterbestendige zonnebrandcrème voor het hele gezin.

Bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten, gecertificeerd door Ecocert. 12% van de ingrediënten is biologisch. De zonnebrandcrème bevat Tahitiaanse Monoï- olie, arganolie, kokosolie en vitamine E.  Geen synthetische parfum en geen parabenen. Factor 30 en 50 bevat geen nanodeeltjes.

Meer dan 2000 groene producten voor Baby, Kind én voor Jou

Eco, Bio en Fair Trade

http://www.greenjump.nl/Categorie/Verzorging/Zonnebrandcreme-enzo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s