Taste the Waste/ Documentaire voedselverspilling wereldwijd

food-dont.waste

In 2010 plaatste ik het linkje van Taste the Waste op mijn Blog, een documentaire over wereldwijde voedselverspilling die destijds werd uitgezonden. Een aanrader waarvan je nog maar even weer extra bewust wordt gemaakt van de omvang en de realiteit. Wat is er in de afgelopen 5 jaar verandert?

Kijk hem hier terug! ( Npo doc 55 min/ Ned ondertiteld)

Taste the waste reist over de wereld om te zien hoe voedselverspilling plaats vindt, maar ook wat we er aan kunnen doen. Waarom overladen supermarkten hun schappen met een variรซteit aan hetzelfde product? Waarom wordt sushi als varkensvoer gebruikt? Hoeveel draagt voedselverspilling bij aan wereldhonger? Maar we zien ook hoe we verspilling kunnen reduceren zonder verlies van de huidige standaard van leven.

Taste the waste laat zien dat het ook anders kan. Deze documentaire laat mensen aan het woord die deze ongelooflijke verspilling een halt willen toeroepen: Gerhard, de ‘dumpster diver’ uit Wenen, afvalonderzoekers Felicitas Schneider uit Oostenrijk en Timothy Jones uit de VS, Pascal Nkwe Makongo, een keuterboer en activist uit Kameroen en Vรฉronique Abounร  Ndony, die de restanten van een groothandelsmarkt in Parijs sorteert voor een voedselbank.

Al deze mensen werken toe naar hetzelfde doel, en hun inzet zou wel eens grootse gevolgen kunnen hebben: als het ons lukt om de hoeveelheid vermijdbaar voedselafval te halveren, dan zou dat net zo veel effect hebben op het wereldklimaat als wanneer we een kwart van alle auto’s van de weg zouden halen.

umweltfilmtage1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s