Vakantietip Top 5 van familiefilms juni/juli 2015

Het regent en het waait… wat is het dan fijn om een mooie film te gaan kijken. Graag deel ik met jullie onze top 5 van de familiefilms die wij afgelopen tijd met ons drietjes hebben gezien. Wij-onze dochter van 8 jaar vonden ze erg leuk, goed verhaal mooi gedaan en stuk voor stuk familiefilm aanraders.

Binnenstebuiten wordt spoedig de eerstvolgende en ik ben benieuwd naar de kleine prins :-) (oh en de minions zijn we natuurlijk ook benieuwd naar ;-) )

Wat staat er op jullie “Must see” & “Favorite” lijstje?

Cinderella

Cinderella poster 2015 movie 876 Cinderella (Lily James) is een weeskind dat door haar stiefmoeder (Cate Blanchett) en stiefzussen (Sophie McShera en Holliday Grainger) onrechtvaardig wordt behandeld. Op een dag ontmoet ze in het bos een charmante vreemdeling met wie ze zich gelijk verwant voelt. Wanneer de koning een open uitnodiging voor een feest stuurt naar alle maagden van het land, hoopt ze dat de vreemdeling ook van de partij is. Maar haar stiefmoeder verbiedt haar te gaan en verscheurt Cinderella’s jurk.

How to train your Dragon 2

Dragon2_Pic2 Hiccup en Toothless leiden honderden drakenstrijders om de Drakenberg te verdedigen, en vechten daarbij tegen Drago Bloodfist en zijn gigantische leger van drakenjagers en hun gevaarlijke oorlogsmachines. De machtige Bewilderbeast, meester van de Drakenberg, besluit om zich bij Hiccup en zijn vrienden te voegen in de strijd tegen Drago.

The Croods

The-Croods-Slider Een hevige aardbeving zorgt ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis ontmoeten ze een zwerver wiens moderne ideeën over de toekomst in schril contrast staan met de traditionele waarden van Grug. De hele situatie wordt niet eenvoudiger wanneer zijn oudste dochter ook nog eens valt voor de charmes van de vreemdeling.

The secret world of Arrietty

movie_513_thumbForVideoPanel De veertienjarige Arrietty en de rest van haar familie zijn zó klein dat ze onder de vloer van de huizen van normale mensen wonen. Ze hebben hun bestaan altijd verborgen weten te houden, en hun eigen huis bestaat uit spullen die ze ‘geleend’ hebben van de normale mensen. Dit eerste verandert echter als Arrietty ontdekt wordt door een jongen.

Big Hero 6

Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden. Gebaseerd op de gelijknamige Marvel comics. bighero

Inside Out/ Binnenste buiten

INSIDE-OUT-18 Riley heeft moeite zich aan te passen aan haar nieuwe leven nadat ze verhuisden naar San Francisco omdat haar vader een nieuwe baan gevonden heeft. Riley en alle anderen worden geleid door hun emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De gepersonifieerde emoties wonen in het hoofdkantoor, het controlecentrum in Rileys geest, waar ze haar adviseren in het alledaagse leven. Terwijl Riley en haar emoties worstelen met de nieuwe situatie, ontstaat er paniek in het hoofdkantoor wanneer Verdriet en Plezier verdwalen in Rileys geest. Hoewel Plezier de belangrijkste emotie van Riley blijft, raken de overblijvende emoties in conflict over hoe de beste manier is te handelen met de nieuwe stad, huis en school. Plezier en Verdriet zoeken hun weg in Rileys geest en Verdriet ontdekt langzaamaan de zonnige kant van het leven. En op het lijstje staat nog: De kleine prins 113947 Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. Zo heeft haar moeder het voor haar uitgestippeld in een ‘levensplan’. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is.

Advertenties

Een gedachte over “Vakantietip Top 5 van familiefilms juni/juli 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s