Een van de mooiste animatie familiefilms…Song of the sea

song_of_the_sea_poster

Song of the sea is echt een van de mooist geannimeerde familiefilms die ik tot nu toe heb gezien.

Houden jullie van Japanse anime familiefilms zoals Spirited away, Ponyo, Totoro, Castle in the sky, Firefly’s? Wij hebben deze en nog veel meer andere van studio ghibli allemaal gezien :-) Maar laatst zagen we een animatie wauw zo mooi!!, zo uit een kinderboek, een waanzinnig mooi “oud”  Ierse folklore verhaal, prachtig getekend in een eigen stijl en continu meeslepend. Je wordt echt helemaal meegenomen…

Een ding is zeker ik zal deze niet snel vergeten. Hoe kan het dat we er per toeval op stuitten? Hoe kan het dat we hier in Nederland nog zo weinig weten van deze prachtig geannimeerde familiefilm?

De film ging in première op 6 september 2014 op het Internationaal filmfestival van Toronto. De film werd in 2015 genomineerd voor een Oscar en een Annie Award voor beste lange animatiefilm

Ben en zijn kleine zusje Saoirse wonen met hun vader in Ierland aan de kust in een vuurtoren op een gevaarlijke rots. Hun moeder is verdwenen na de geboorte van Saoirse. De oma van de kinderen vindt het maar niks dat ze op zo’n gevaarlijke plek opgroeien. Zo besluit oma op een dag om de kinderen mee naar haar huis te nemen in de stad. Daar ontdekt Ben dat Saoirse een Selkie is, een vloek die aan de kust ontstond en die met haar zang de vloek kan opheffen die ooit de Uilenheks heeft uitgesproken. Om het lied van de zee te kunnen zingen moeten ze terug naar de vuurtoren. Als ze terug gaan naar de kust komen ze in een wereld terecht die Ben alleen kent van verhalen die zijn moeder hem vertelde.

Een Selkie is een mythologische wezen uit de Schotse, Ierse en Faeröers folklore, waarin zeehonden in mensen kunnen transformeren.

Bekijk de trailer hieronder;

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=HgbXWt8kM5Q

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s