Appels & Peren zelfplukdagen bij fruitteeltbedrijven in de regio Groningen/Friesland

appels plukkenZelfplukdagen: De tijd van appels en peren plukken komt er weer aan!

Het is bijna oktober en op verschillende fruitteeltbedijven worden er dan zelfplukdagen georganiseerd.  Afgelopen jaren gingen wij, als het met mijn gezondheid lukte, naar zuurdijk, naar Fruitbedrijf JJ Loots en dan namen we ook altijd van die heerlijke appelsap mee. Helaas is Loots gestopt met deze invulling van het bedrijf en staan er alleen nog 30 are aan winterstoofperen. In oktober worden hiervoor nog steeds wel zelfplukdag(en) georganiseerd.

peren-plukken

Ik wilde wel eens weten wat er nog meer in de buurt te vinden was qua appels en peren plukmogelijkheden en jullie er een overzichtje van geven. Zelfplukdagen zijn een ontzettend leuke bezigheid, buiten in de natuur, de geur van fruit en buiten, goed voor de regio en je gezondheid, op laarzen banjeren en vooral zo samen met je kids zo gezellig en leerzaam om te doen. De hele zomer leef je praktisch buiten en dat maakt het des te leuker om in oktober, als je inmiddels al zoveel meer binnenzit, samen dit soort heerlijke buitenactiviteiten te doen.

 

  • Fruitbedrijf Loots Zuurdijk (verkoop appelsap e.d.)

loots

Gieser wildeman en Winterriet stoofperen plukken 24 september 2016

www.fruitbedrijf-loots.nl

  • De Fruitgaard  Noordbroek (met plattelandswinkel)

fruitgaard

Vanaf half september zijn we 4-6 weken druk met het oogsten van de appels en peren,  rassen zijn o,a,Conference, Elstar, Cox’s, zoete appels, Gieser Wildeman, Jonagold, Goudreinetten, Doyenné du Comice en Golden Delicious.

Kom gezellig zelf uw appels plukken, verser kan het niet.

www.fruitgaard.nl

  • Landwinkel Ol Diek Nieuwolda (met plattelandswinkel)

3C2A5895-001

Fruitteeltbedrijf appels; Elstar, Jonagold, Fuji, Gala, Delcorf, Goudreinet, Golden Delicious,  etc.), maar ook stoof- en handperen (zoals Conference, Doyenne du Comice, Lucas, Gieser Wildeman en Winterriet), kersen en pruimen en een grote eigen wijngaard. Proeflokaal en landwinkel met ruime keus uit verschillende streekproducten.

In september of oktober, afhankelijk van hoe de zomer is geweest, organiseren wij onze appelplukdag. Op deze dag kunt u tegen gereduceerd tarief zelf appels (en eventueel peren) plukken. Verser is niet mogelijk.
25-09-2016

www.landwinkeloldiek.nl

  • Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst (met winkel)

mikkelhorst
Foto: http://www.moedersingroningen.nl

Er is een kinderboerderij, tuinderij, theeschenkerij, houtkloverij en een winkel voor streekprodukten. Tijdens openingsuren is het terrein vrij toegankelijk. Voor bezoekers van de boerderij is er een pluktuin aangelegd. U kunt daar zelf verse, ecologische geteelde, groenten, fruit en kruiden plukken. Daarnaast is er een grote bloementuin waar u zelf uw boeket kunt samenstellen.

  • De Luingahof Bierum (met winkel)

Oogst-en-Kunstfair-2010-084-640x480

Een rustieke boomgaard, gelegen op het voormalig borgterrein van de borg Luinga. Sinds 1982 telen Fré en Ankie Wolters hier oude en nieuwe rassen appels, peren en pruimen.  Naast de verkoop van eigen geteeld fruit, kunt u er een ruim assortiment aan groenten, aardappelen, biologisch varkens-, rund-, en kippevlees en vele andere producten verkrijgen. Bij mooi weer is onze theeschenkerij geopend.

01-10-2016 Fruitplukdag De Luingahof 9 -17 uur Pluk je eigen fruit in de oude boomgaard

Luingahof Bierum

  • Plattelandswinkels en zelfverkoop

Plattelandswinkel 019

Bij veel fruitteeltbedrijven is ook een winkel gevestigd waar je onder andere hun eigen gemaakte appelsap/jam/ wijn of andere producten uit de regio kunt kopen. Ol Diek Nieuwolda en De Fruitgaard  Noordbroek hebben een officiele Landwinkel bij hun bedrijf.

De plattelandswinkels in de provincie Groningen verkopen hun eigen producten rechtstreeks aan de consument, vanuit hun boerderij, kwekerij of vanuit huis. Het assortiment aan producten is divers en bestaat uit o.a. verse groenten, fruit, sappen, jam en zuivelproducten.

Omdat de producten van de deelnemende bedrijven zelf afkomstig zijn, zijn ze gegarandeerd vers en duurzaam geproduceerd. Daarnaast voldoen diverse producten aan de eisen van de Stichting Keurmerk Streekproduct Westerwolde.
Laat u rondleiden langs de verschillende winkels en ervaar het platteland!

Klip op het linkje voor meer info: http://www.plattelandswinkels.com/

Oogstdag- en Fruitshow Buitenpost 8 oktober 2016  -10:00 – 17:00

de-kruidhof-oogstdag-2011

Gezellige najaarsmarkt en tentoonstelling van fruit uit de tuinen van De Kruidhof. Determineren van fruit, rondleidingen langs onze bijzondere fruitrassen en proeverijen (o.a. zelfgemaakte likeuren) in de kas en de Kloostertuin. Leuke kinderactiviteiten zoals pompoen snijden.

Vóór 11.00 uur kun je appels en peren langs brengen om sap te laten persen van jouw appels en peren. Deze gaan samen met onze eigen appels in de pers met als resultaat heerlijk ongepasteuriseerd appelsap. Je betaalt slechts € 1,25 voor de fles. Om 15.00 uur kun je het sap dan weer komen ophalen.

Open van 10.00 tot 17.00 uur. Entree op deze dag is € 2,50 voor volwassen en
€ 1,00 voor kinderen. Met de sneltrein binnen 18 minuten bereikbaar vanuit Leeuwarden en Groningen.

http://www.dekruidhof.nl/oogstdag-fruitshow-bij-botanische-tuin-de-kruidhof/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s