De dag van de duurzaamheid, wat kan je eenvoudig zelf doen? Inspiratieblogpost

d0fd6508d8d25336574dbd7faf8a866c

Vandaag is het de dag van de duurzaamheid, elke dag is er wel weer iets… maar deze is belangrijk! Duurzamer leven, het kan altijd beter en waarom weet iedereen. We weten het en we zijn al aan een aantal dagelijkse dingen gewend geraakt zoals het scheiden van onze afval. Eigenlijk zou je meer willen doen. Maar hoe doe je dat nou? Moeten we met ons allen zonnepanelen op ons dak? Goed idee maar nee dat hoeft dus niet en daarmee ben je er ook niet. Het hoeft helemaal niet zo groots of moeilijk te zijn. Als iedereen gewoon klein en bij zichzelf begint dan zou dat al zo ontzettend veel schelen! En als je het als een uitdaging gaat zien en je bespaart ook nog eens geld dan is dat toch superleuk? Maar wat het zeker zal doen is een goed gevoel geven…

Hieronder kun je inspiratie opdoen, natuurlijk zijn er heel veel meer goede initiatieven en idee-en om ons heen te vinden. Zie het als een opwarmertje in het kader van deze dag van de duurzaamheid, moge het ons allen inspireren tot…meer!

Inspirerende filmpjes

Je algehele afval reduced tot een weckpotje per jaar? In dit filmpje kun je om te beginnen wat idee-en opdoen en zie je hoe zij het voor elkaar krijgt. Upworthy

Droog je handen met één papieren doekje. Ja, het kan echt! Dat bewijst Joe Smith in deze Ted Talk. Na het zien van deze inspirerende video zal je nooit meer je handen kunnen wassen zonder aan hem te denken. Hij bedacht de ultieme life hack om je handen na het wassen te kunnen drogen met slechts één papieren doekje.

Nieuwe wet 1 januari 2016 verbied plastic tasjes in winkels

Per 1 januari kunnen we geen plastic tasjes meer in winkels krijgen. Zelf nam ik al haast geen tasjes meer aan, ook niet bij de kledingwinkels. Als t even kon stopte ik het bij een ander tasje in en ik loop over het algemeen altijd met een rugzak rond als ik naar een winkel ga. Dat we vanaf januari helemaal geen tasjes meer kunnen krijgen is natuurlijk hartstikke goed maar dat wordt wel even extra opletten of je zelf de benodigde tasjes wel bij je hebt. Ik houd van een leuke tas en ik ga dan ook zeker deze handige tas gebruiken, het ouderwetse boodschappennetje!

grannys-nettasje-lime-10-stuks

Duurzaamheid in de stad Groningen

The Free Café  The Free Café, is een duurzaam restaurant aan de Friesestraatweg. Het concept van the Free Café is simpel. Vrijwilligers halen voedsel op bij boeren, supermarken en bakkerijen. Het voedsel kan of mag niet meer worden verkocht maar is nog prima te eten. Iedereen die dit concept een warm hart toedraagt kan elke woensdag en zondag aanschuiven voor een gratis vegetarische maaltijd.

De verpakkingsvrije winkel Opgeweckt Noord de eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland. Ik schreef er eerder al eens een blogpost over. Lees hier meer over Opgeweckt Noord.

Weg met die stapel folders die elke week op je deurmat vallen

nee-ja-sticker-header-1220x300

Met een NEE-NEE- of NEE-JA-sticker krijg je geen reclamefolders meer in je brievenbus. Dat scheelt: in elke brievenbus verdwijnen ruim 1800 folders per jaar.

Omdat ik folders kijken wel altijd erg leuk vind en op de hoogte wil blijven van aanbiedingen heb ik een tijd geleden deze super handige app op mijn telefoon geïnstalleerd. Geen stapel folders maar een simpele app, voor mij echt niets anders meer! Alle folders bij elkaar en altijd als eerste kunnen kijken :) 

Biologisch en van lokale boeren en voedselmakers

Tenslotte, eet zoveel mogelijk biologisch en lokaal, er zijn veel goede lokale initiatieven! Ook zijn er altijd wel ergens gezellige streekmarkten te vinden bij jou in de buurt.

weekmarkt-bergen-op-zoom-verhuist-27

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s