Pompoen kruiden recept en muffin cupcakes met 70% pure chocolade dip

Pompoen cupcakes die zo groot worden als muffins. Yum!

Wat ben ik blij met dit recept, deze cupcake muffins smaken echt heerlijk met al die specerijen en pompoen! Om hem nog wat lekkerder te maken koos ik voor een pure 70% chocolade topping. Maar je kunt eventueel ook bakchocolade door je cupcake mengsel heen roeren alvorens je ze in de oven zet. Natuurlijk kun je ook met tal van andere toppings variëren, wat je dan ook maar lekker lijkt!

Allereerst heb je pompoenkruiden nodig, mocht je dit niet hebben dan kun je deze eenvoudig zelf maken. Houd een leeg kruidenpotje bij de hand om meteen een voorraadje in te bewaren.

Meet alles in gelijke delen af, bijvoorbeeld van elk een 1/2 teaspoon en doe dat in een leeg kruidenpotje.

Pompoenkruiden ingrediënten:

  • gember,
  • kaneel,
  • kruidnagel,
  • piment ook wel allspice genoemd
  • nootmuskaat.

20151117_095029

20151117_103654

Ingrediënten:

Begin met de droge ingrediënten, meng het door elkaar en zet vervolgens apart.

  • 220 gram speltbloem
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon zout
  • 1 1/2 teaspoon kaneel
  • 1 teaspoon pompoenkruiden

Dan de natte ingredienten:

  • 1/2 cup donkerbruine basterdsuiker (als je geen topping doet dan raad ik 2/3 cup aan)
  • 3 eieren maat M

Door elkaar roeren met een garde totdat alles goed met elkaar is vermengd. Vervolgens doe je daarbij:

  • 1 cup pompoen puree (227 gram) Ik gebruikte een kabocha pompoen deze vind ik erg lekker en hij is ideaal want je kunt hem met schil koken en vervolgens pureren. Wat je over hebt kun je dan weer in de vriezer bewaren.
  • 1/2 cup (120ml) gesmolten bio kokosolie extra vierge
  • 1/3 cup melk (80ml) maakt niet uit welke, ik gebruikte volle bio melk.
  • 1 teaspoon vanille extract

Nu heb je 2 kommen; de natte ingrediënten doe je vervolgens beetje bij beetje bij de droge ingrediënten in. Gebruik geen mixer maar roer het kort met de garde totdat het vermengd is met elkaar en niet langer.

20151117_102056

Je haalt er 12 a 14 cupcakes uit.

20151117_103103

Ongeveer 18 minuten in de oven op 175 graden….en dan…Tadaaaa!

20151117_105911

Uit de bakvorm halen en laten afkoelen. Je kunt daarna de chocolade au bain-marie gaan smelten en deze over de pompoen cupcake-muffins heen gieten.

Weer even laten afkoelen en dan zijn ze klaar vervolgens kun je ze luchtdicht op kamertemperatuur bewaren. Eet ze binnen 2 dagen dan zijn ze nog het lekkerste. Deze muffin cupcakes kun je ook prima luchtdicht in de vriezer bewaren. Haal ze er de avond ervoor dan weer uit, leg ze in de koelkast en breng ze de volgende ochtend op kamertemperatuur. Eventueel kun je er dan nog de topping van je keuze op doen.

Enjoy!!

 

20151118_152817 (1)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s