Glühwein recept (ook voor de stoofpeertjes)

IMG_4144

Glühwein alleen als het ijs en ijskoud is…Of voor de stoofpeertjes!

Zelf glühwein maken met dit recept, gewoon een keer proberen! Heel lekker om op te drinken als je echt ijs en ijskoud bent, eh…als het buiten ijs en ijskoud is. Niet echt he? Het is de warmste december ooit geloof ik. Maar misschien wel een goed idee voor Oud & Nieuw als je vuurwerk aan het kijken bent geweest of gezellig bij een vuurtje buiten.

In ieder geval,

het is een heerlijke glühwein en zelfgemaakt is toch altijd het lekkerste? ;)

Je kan hem ook goed gebruiken om je stoofpeertjes heerlijk mee op smaak te brengen.

IMG_4141

Ingrediënten:

  • Een soepele rode huiswijn 1 liter fles, ik gebruikte Afrikaanse ah rode wijn.
  • 6 stokjes kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 perssinaasappel
  • stemgember 2 bolletjes en wat theelepeltjes gembersiroop. (uit het potje)
  • kwart citroenschil
  • snufje kardemom
  • 1/4 cup rum
  • eventueel een steranijs toevoegen of naar smaak eventueel nog wat extra suiker, rum of sinaasappelrasp van nog een halve sinaasappelschil aan het geheel toevoegen.

 

Recept:

Maak schijfjes van je sinaasappel en steek hier de kruidnagels in vast.

Gebruik alleen de schil van een kwart citroen

Alles in de pan en op laag vuur laten doortrekken ongeveer 45 minuten maar langer mag. Laat het geheel in ieder geval niet koken als je alcohol in je glühwein wilt.

Even door de zeef halen en warm opdienen, eventueel met een schijfje sinaasappel in het glas.

Cheers!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s