Natuurlijke Insecten en Tekenwerende Bio-olie

DEET

Deet staat voor N,N-diethyl-meta-tolueenamide en is een chemische stof. Tot nu toe werd DEET als de beste muggen en tekenwerende stof beschouwd al kan de stof synthetische kleding aantasten en blijkt het neurotoxische eigenschappen te hebben volgens recente studies. Een van de studies is van 2009 waarbij toen bleek dat DEET een schadelijke uitwerking had op het zenuwstelsel van proefdieren.

deet

 DEET wordt ook altijd afgeraden te gebruiken bij hele jonge kinderen en zwangere vrouwen. Tevens wordt afgeraden niet meer dan zoveel % Deet te gebruiken kortom, ik wilde een alternatief voor dagelijks gebruik.  Omdat je namelijk, helemaal vanaf het voorjaar tot de winter dagelijks geprikt, gestoken of gebeten kunt worden (Teken zitten tegenwoordig ook gewoon in je achtertuin) en daarom wilde ik deze Bio tekenolie maken.  DEET blijf ik incidenteel erbij gebruiken wanneer harder geschut nodig is en omdat het nu eenmaal echt het meest effectieve is in geval van teken. DEET spray ik in ieder geval op schoenen, jas en kleding.

Voorkomen is beter dan genezen dus zorg dat je niet gebeten wordt, dat is het belangrijkste, ten tweede controleren!

  1. Draag goed dekkende kleding in de natuur, met name in bosrijke gebieden, grasvelden, duinen en heidegebieden.
  2. Controleer op teken na elke activiteit in de natuur, met name benen, hoofd/haargrens, nek, bilspleet en alle andere warme, vochtige plekken en holtes.
  3. Gebruik (natuurlijke) insectenwerende middelen op de huid en spray dit ook op de kleding. Tegenwoordig kun je ook al teken/ insectenwerende sokken kopen.

Steeds meer wordt bekender dat je ook ziek kunt worden van meer dan alleen een Tekenbeet -dus ook van andere steek insecten. Lees

Natuurlijke Insecten en Teken werende Bio olie

IMG_20160318_123832-01.jpeg

Bestanddelen:

Lavendel: Lavendel is een plant die etherische olie aan maakt met als doel zich te beschermen tegen muggen. Deze oliën zijn eigenlijk een soort van biologische wapens. De lavendelolie kan dus prima als natuurlijke muggenwering gebruikt worden. Ook zijn er veel anti-mug producten die lavendelolie bevatten.

Pepermunt: De poplulariteit van pepermunt als insectenwerend middel neemt toe. Pepermuntolie ruikt sterk en is een krachtig wapen tegen insectenbeten

Ceder: Ceder is insect -werend

Citroen en Citronella: Citroen wordt al meer dan 50 jaar gebruikt als een insectenwerend middel en als dier afstotend. Het wordt gevonden in veel bekende insectenwerende producten.

Kruidnagel: Wespen, bijen en horzels houden niet van de geur van kruidnagelolie en verdwijnen snel als ze deze geur waarnemen.

Tea Tree: Teken houden niet van deze geur waardoor de kans dat het diertje u als lekkernij ziet beduidend minder wordt. Ook veel andere insecten komen liever niet met Tea Tree in aanraking.

Patchouli: Insectenverdrijvend, werd vroeger gebruikt in kledingkasten ivm Motten

Ylang Ylang:  YlangYlang is ontspannend, zinnenprikkelend en stimulerend. De olie wordt traditioneel gebruikt in de huidverzorging en parfumindustrie. Het maakt o.a. deel uit van Chanel 5 en andere wereldberoemde parfums. De olie is algemeen koortswerend en weerstand (tegen infecties) verhogend.

Neem olie: Natuurlijk afwerend middel bij teken en (stekende-) insecten & natuurlijke huidverzorging

Jojoba olie: Jojoba olie is zeer aangenaam voor de huid. Het trekt snel in, is niet kleverig maar geeft juist een zijdezacht huidgevoel.Geschikt voor de vette huid, huid met acne, droge huid, gevoelige huid.

.

*Je kan ook een beetje olie op de halsband van je hond doen voor je gaat wandelen.

Pas op: Deze olie is alleen NIET geschikt voor katten omdat de lever van een kat deze etherische olie niet goed kan verdragen.

Prijs per Roll-On flesje: 4,95 + 2,00 verzendkosten via brievenbus= 6,95 via een berichtje hier bij mij te bestellen.

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Natuurlijke Insecten en Tekenwerende Bio-olie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s